Mehran Hoodeh, Work Experience
  حوزه های کاری  
    توجه:
شرح کلیهء نرم افزارهایی که در زیر نام برده شده، در بخش "نرم افزارهای تولید شده" وجود دارد.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              -
   
         
   
برنامه نویسی تحت داس، ویندوز و وب
                                                          
 
برنامه هایی که تا بحال نوشته ام با توجه به زمان، نیاز و درخواست مربوطه در بسترهای مختلفی بوده اند؛ برخی از آنها برنامه های تحت ویندوز، برخی تحت وب و بعضی نیز در جایی بین این دو بستر و از نوع Internet-Enabled بوده اند.
 
   
    برنامه نویسی با زبانهای C++ ، C و #C
                                                                          
   
    خانواده زبانهای C همواره مورد علاقه‌ام بوده اند. تمام نرم افزارهایی که تولید کرده‌ام، بسته به زمان تولید هریک، در یکی از همین زبانها میباشند.
 
تاریخ زبان محیط برنامه نویسی
۱۳۷۰-۱۳۷۶ C Turbo C
۱۳۷۳-۱۳۸۵ C++ Borland C++, Visual Studio
۱۳۸۵ به بعد C# Visual Studio

 
   
 
گرافیک ۲بعدی و ۳بعدی
2D/3D Graphics

                                 
در نرم‌افزارهای:
3D Graphs Master
3D Hall (Tallar)
 
 
   
بیشترین علاقهء من در برنامه نویسی، تولید نرم افزارهای گرافیکی بوده است. در واقع، لذت تبدیل مجموعه ای از داده ها به یک شکل گرافیکی و به تصویر کشاندن آنها، چیزی نبوده که بسادگی بتوانم برایش جایگزینی پیدا کنم.

برنامه نویسی گرافیک را در سال ۱۳۶۸ بزبان Basic روی یک دستگاه Sinclair ZX81 و سپس در سال ۱۳۷۰ بر روی دستگاه PC - 80286 ، با ترسیم اشکال سادهء خط و دایره و غیره... آغاز کردم و پس از آن، آنرا به ترسیم توابع ریاضی برروی محور ۲بعدی XY و اندکی بعد بر روی محیط ۳بعدی با محورهای XYZ رساندم.

اولین برنامه ای که بصورت جدی و در سال ۱۳۷۳ تولید کردم، میتوانست هر نوع تایع ریاضی را در محیطی ۲بعدی یا ۳بعدی ترسیم کند. نامش را "استاد گراف" گذاشتم و در آن کاربر میتوانست تابع خود را در یک محیط تایپی نوشته و بازهء مورد نظر برای ترسیم را مشخص کند و پس از ترسیم روی آن زوم کند یا اگر ۳بعدیست، آنرا بچرخاند و از زوایای مختلف آنرا ببیند.

پس از آن، سعی کردم به برنامه های گرافیکی ام قابلیت Render کردن اضافه کنم که نهایتاً در سال ۱۳۷۵ منجر به تولید نرم افزاری شبیه به 3d-Studio شد و نام آنرا "تالار" گذاشتم. در این نرم افزار شما میتوانید هر محیط ۳بعدی دلخواهی را با تعریف اشیاء، مکان آنها، جنس سطح آنها، مکان و نوع نوردهی در محیط و صدها پارامتر دیگر، طراحی و رندر کنید و تصاویری واقعی از محیط های مجازی (شبیه به آنچه در 3D-Max یا سایر نرم افزار های مشابه میسازید) دریافت کنید.

این برنامه در سال آخر دوره لیسانسم به پایان رسید. پس از دانشگاه باید دوره خدمت وظیفه را میگذراندم. در آن زمان، پس از تقسیم، به نیروی زمینی ارتش منتقل شدم. در همانجا بود که با نرم افزارهای متداول آن زمان در زمینه سیستمهای اطلاعات جغرافیایی همچون ArcViewو، Carisو، Small Worldو، Map Info و غیره... آشنا شدم.

بدلیل علاقه وافر و تجربیات پیشینم در گرافیک کامپیوتری، به اداره‌ای که در آن مشغول گذراندن خدمت وظیفه ام بودم، پیشنهاد دادم تا شروع به تولید یک نرم افزار کاملاً ایرانی در مقوله GIS و RS (سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و پردازش تصاویر ماهواره ای) کنیم که با دید وسیعی که فرمانده بخش ما در آن زمان داشت، مورد قبول قرار گرفت. اینجا بود که مرا با قابلیتهای نرم افزارهای فوق آشنا کردند تا بتوانیم سیستمی مشابه آنها تولید کنیم. (البته من بصورت عملی، با این نرم افزارها کار نمیکردم. فقط کافی بود مباحث علمی موضوع، برایم تشریح و نمونه ای از روش انجام کار در آن نرم افزارها به من نشان داده میشد.)

طی ۱۶ ماه باقیمانده از خدمتم، نرم افزاری تولید شد که میتوانست نقشه‌های وکتور شامل منحنیهای میزان (تراز) به فرمت DXF که بصورت دستی در AutoCAD رقومی شده بودند را خوانده و مدل ۳بعدی زمین را تولید کرده و بتصویر بکشاند و آنرا بعنوان مدل پایه در تحلیلهای بعدی (که در زیر توضیح خواهم داد) بکار ببرد. این نرم افزار را "دستیار فرمانده" نام نهادیم و پس از پایان خدمتم بابت آن لوح تقدیری دریافت کردم که همیشه باعث افتخارم خواهد بود و یادآور روزهای تلاش مستمر در کنار افسرانی با تجربه و تحصیلکرده که با دست و دلی باز مرا در آموخته های خود شریک میکردند.
تولید این نرم افزار باعث شد تا پس از پایان خدمتم، یک پیشنهاد کاری از سوی شرکت ایزایران، که بزرگترین شرکت کامپیوتری ایران و بخشی از وزارت دفاع است، به اینجانب بشود.
 
   
         
   
سیستمهای اطلاعات جغرافیایی
GIS
                                                      
در نرم‌افزار:
mGIS
 
بنابراین، در سال ۱۳۷۸، کارم را در همین زمینه در شرکت ایزایران آغاز کردم و طی ۲ سال توانستیم اولین نرم افزار ۳بعدی GIS کاملاً ایرانی را که بعداً mGIS نام گرفت، تولید کنیم. در آن زمان نرم افزارهای دیگری نیز در این زمینه در ایران تولید شده بود که بیشترین تمرکز آنها بر نقشه های ۲بعدی با چندین لایه مختلف و اتصال به دیتابیس برای اجرای Query روی عوارض نقشه بود.

اما، mGIS در نوع خود اولین نرم افزاری بود که علاوه بر قابلیتهای فوق، با امکانات کامل ۳بعدی و همچنین قابلیت پردازش تصاویر ماهواره‌ای، ارائه میشد که در زیر توضیح آن خواهد آمد. پس از آن، این نرم افزار تا سال ۱۳۸۵ مدام در حال گسترش و افزودن قابلیتهای کاربردی متعددی بود که آنرا تا مرز یک نرم افزار قدرتمند در این زمینه پیش میبرد و بخاطر سادگی در کاربری، امنیت فوق العاده بالا و کاربردهای ویژه، میتوانست در اکثر مجموعه ها جایگزین نرم افزارهای خارجی مشابه شود.
 
 
   
         
 
مدلسازی و تحلیلهای ۳بعدی
3D Modeling and Analysis
                                               
در نرم‌افزار:
mGIS
 
بیشترین تجربهء اینجانب در مدلسازی و تحلیلهای ۳بعدی، در نرم افزار mGIS بچشم میخورد. mGIS که میتواند مدل ۳بعدی زمین را ساخته و عوارض طبیعی و غیرطبیعی موجود بر آن (همچون جنگلها، درباچه ها و غیره...) را روی آن مدلسازی کند، قادر است تحلیلهای مختلفی را بشکل ۳بعدی روی داده های مدل انجام دهد که برخی از آنها عبارتند از:

- فاصله یابی بین دو نقطه (با توجه به پستی بلندیهای ما بین)
- محاسبه حجم (که در خاکبرداری و خاکریزی کاربرد دارد)
- مسیر یابی (بدست آوردن کوتاهترین مسیر با توجه به پستی بلندیهای ما بین دو نقطه)
- تحلیل قابلیت دید مستقیم (Viewshed - برای استقرار نیرو یا ساخت دکل فرستندهء Point-to-Point)
- پهنه بندی ارتفاعی (Height Zoning)
- پهنه بندی شیب (Slope Zoning)
- تحلیل شلیک توپخانه
- تحلیل آبخیزداری (Watershed - نحوه حرکت آب بر سطوح کوهستانی)
- تحلیل انتشار امواج رادار (Radar Analysis)

و چندین تحربه و کار عملی دیگر...
 
 
 
 
   
پردازش تصاویر دیجیتال
Digital Image Processing
                                     
در نرم‌افزار:
mGIS
 
نیاز به نمایش انواع تصاویر ماهواره‌ای در محیط ۲بعدی (بهمراه نقشه وکتور) و در محیط ۳بعدی (انداختن تصویر روی مدل زمین) در نرم افزار mGIS، باعث شد که تصمیم بگیریم در آن قابلیت پردازش تصویر را نیز بوجود بیاوریم.

این قابلیتها عبارتند از:

- Rectifyکردن تصویر: با الگوریتم استاندارد
- Rectifyکردن تصویر: با الگوریتم بصری (Visual) - ایده‌ای ابتکاری که میتوانید در همین سایت راجع به آن مطالعه کنید.
- طبقه بندی تصویر (Image Classification)
- فیلترینگ (Filtering)
- ادغام باندهای مختلف تصویر ماهواره‌ای
- فیوز کردن داده‌ها (Data Fusion - تلفیق دو تصویر با رزولوشن های متفاوت)
- تشخیص تغییرات (Change Detection) با روش مورف (Morph) - ایده‌ای ابتکاری که میتوانید در همین سایت راجع به آن مطالعه کنید.

و تحربهء چندین نوع پردازش دیگر...
 
 
 
   
   
شبیه سازی
Simulation
                  
در نرم‌افزارهای:
HeliFly
War Atlas
War Game
 
یکی از پرکاربردترین و شاید بالاترین تقاضا در کاربریها و زیرسیستمهای GIS، شبیه سازی پرواز بر روی مدل ۳ بعدی زمین است که با تصاویر ماهواره ای و اشیاء ۳بعدی روی آن جلوه ای طبیعی بخود گرفته است.

بهمین منظور، در زمان تولید mGIS، نرم افزار HeliFly را ساختیم. در این نرم افزار میتوانید هر فضایی را که قبلاً در mGIS آماده کرده‌اید، گشوده و در مدل، شروع به پرواز کنید. در همین حین، حالتهایی چون مه و پیش بینی برخورد با موانع و غیره ... نیز قابل شبیه سازی هستند.
از طرف دیگر، امکان این وجود دارد که در فضایی ۳ بعدی در mGIS، یک خط پرواز بسازید و سپس سیستم، انیمیشن پرواز بر روی مسیر مورد نظر را بوجود بیاورد تا بتوانید برای کاربردهای آتی، انیمشین پرواز را چندین بار بنمایش درآورید.

یکی دیگر از نیازمندیهای GIS در آن زمان، ساخت انیمیشن از یک عملیات نظامی برای مقاصد آموزشی بود. این عمل، تا آن موقع در نرم افزارهای انیمیشن سازی چون 3ds Maxو، Mayaو، Poser و غیره... انجام میشد که مشکلات فراوانی در این کار وجود داشت، منجمله:
- هزینه مالی ساخت هر انیمیشن.
- زمان مورد نیاز برای ساخت هر انیمیشن و مهمتر از همه،
- هزینه و زمان اصلاح بخشی از انیمیشن (در صورت عدم تطابق با خواسته مشتری)

برای همین، در آن زمان بنظرم رسید اگر بتوانیم زیرسیستمی در mGIS برای ساخت اینگونه انیمیشن ها بوجود بیاوریم، میتواند برای مصارفی چون بتصویر کشاندن عملیاتهای هشت سال دفاع مقدس، دافوس (آموزش) و اتاق جنگ (Briefing) بسیار پرکاربرد باشد.
با در نظر گرفتن اینکه کار با نرم افزارهای انیمیشن ساز رایج نیاز به داشتن اطلاعات فراوان دارد و یادگیری آنها برای هرکسی کار ساده ای نیست، مدتها به این فکر کردم که چگونه میتوان رابط کاربر پسندی بوجود آورد که هر فردی بتواند با ساده ترین ابزار یک انیمیشن بسازد و تغییر در آن، تا رسیدن به نتیجه نهایی بسیار ساده باشد.

پس از مدتها تفکر به این نتیجه رسیدم که بهترین روش اینست که شخص بتواند سناریوی عملیات را در یک متن فارسی تایپ کند و سیستم بتواند با خواندن متن، انیمیشن مورد نظر وی را بسازد. (در واقع، سخت ترین کار را برای خودم انتخاب کردم تا ساده ترین ابزار برای کاربر بوجود بیاید.)
پس از مدتها تلاش و کار مداوم، نرم افزار "اطلس جنگ" (War Atlas) را بعنوان یکی از زیرسیستمهای mGIS بوجود آوردیم. برای اینکار، یک مفسر متن فارسی پیاده سازی کردم و در آن، گرامر جملات و عبارات مربوط به بیان سناریوی عملیات را طراحی کردم. این مفسر میتواند با خواندن متن سناریو، درجا انیمیشن عملیات را ساخته و نمایش آنرا شروع کند. جالبی اینگونه انیمیشنها این است که شما با یک فیلم ثابت روبرو نیستید، بلکه در حین اجرای انیمیشن میتوانید به هر قسمت از منطقه که لازم دارید پرواز کنید و وقایع آنجا را از هر زاویه‌ای که میخواهید، ببینید. همچنین در حین اجرای انیمیشن میتوانید همچون یک فیلم، آنرا به عقب و جلو ببرید یا سرعت اجرای آنرا کم و زیاد نمایید.

یکی از مقولات مهمی که در حین تولید نرم افزار mGIS با آن آشنا شدم و نیاز به آن همیشه برایم محسوس بود، مبحث "بازی جنگ" بود که در سنجش توانایی یک فرمانده یا یک سناریو (با ایجاد یک عملیات مجازی) کاربرد دارد. با تولید "اطلس جنگ" ، برایم این امکان بوجود آمده بود که بتوانم حرکت و آتش یک یگان، یک کشتی، یک هواپیما و غیره ... را بر روی زمین، دریا و یا هوا شبیه سازی کنم. پس از آشنایی ام با مباحث بازی جنگ، به این فکر افتادم تا برای ایجاد یک نرم افزار بزرگ، گامهای اولیه (یعنی ایجاد یک Library از توابع لازم) را بردارم . برای همین منظور، "موتور GIS بازی جنگ" را بوجود آوردیم. سپس، برای نمایش قابلیتهای آن تحت شبکه، یک نرم افزار کوچک بازی جنگ نیز ساختیم که در آن بعنوان مثال میتوان داور، یگانهای درگیر، فرماندهان (بازیکنان) طرف قرمز و آبی، میزان اطلاعات هر فرمانده از یگانهای طرف مقابل، عوارض و موانع حرکت و غیره ... را تعریف و پس از اجرای برنامه، هر فرمانده (بازیکن) با Right-Click روی یگان یا شیء تحت فرمان خود و گشوده شدن منوی فرمانها، فرمان مورد نظر را انتخاب کرده و مثلاً آن یگان یا شیء را به حرکت در آورده یا توسط آن یگان، آتشی را به سمت منطقه ای روانه سازد. در این حین، میزان آسیب یگانهای دیگر توسط آتش یک یگان (که در جداول معینی پیش از اجرای بازی، بر مبنای قدرت آتش آن یگانها تعریف شده است،) بصورت اتوماتیک محاسبه میگردد و هر لحظه میتوان از وضعیت سلامت/حیات/جان (Life) هر یگان یا شیء در صحنه عملیات آمار گرفت و آگاه بود. پس از اتمام اجرای برنامه، داور که ناظر نحوهء اجرای عملیات بوده، میتواند با بررسیهای لازم، ارزیابی خود را (از سناریو یا از فرمانده و دانشجو ) اعلام کند.
با توجه به اینکه هر نرم افزار بازی جنگ واقعی، نیاز به یک محیط GIS دارد تا بتواند از نظر مختصاتی پاسخگوی انواع سیستمهای مختصات (Projection System) بوده و مدلسازی صحیحی از منطقه و عوارض آن انجام دهد، "موتور GIS بازی جنگ" میتواند در ایجاد پروژه‌های بزرگ، بسیار کاربردی و مؤثر واقع گردد.
 
 
 
   
   
کامپایلر و مفسرهای متن
Text Interpreters
                        
در نرم‌افزارهای:
3D Graphs Master
mPL in mGIS
War Atlas
MPE & MEHRANN
 
تجربهء اینجانب در ساخت کامپایلرها و در اصل مفسرهای متن، در بسیاری از نرم افزارهایم برایم کارساز بوده است. در اینگونه موارد، نیاز بوده که ورودی داده به برنامه یا فرآیند، یک متن، یک فرمان یا یک فرمول باشد. طبیعتاً، برای هر مفسری باید گرامر بخصوصی طراحی شود و بر مبنای آن گرامر، خطاهای نحوی (Sysntax Error) و خطاهای معنایی (Semantic Error) را یافته و به کاربر اعلام کرد و یا در صورت صحیح بودن متن، آنرا اجرا کرد. مفسرهایی که تا کنون طراحی کرده ام در نرم افزارهای زیر وجود دارند:

۱- نرم افزار استاد گراف: کاربر میتواند هر فرمول/تابع ریاضی دلخواهی را در برنامه تایپ کند و سیستم، آنرا در یک محیط ۲بعدی یا ۳بعدی ترسیم میکند.

۲- زیر سیستم mPL در mGIS: کلمه mPL مخفف mGIS Programming Language است و این زیر سیستم به کاربر mGIS این امکان را میدهد که هر برنامه دلخواهی را در mGIS بنویسد. این امر، بسیار شبیه به همان کاری است که شما میتوانید با VBA در EXCEL یا با Python در محصولات ESRI (همچون ArcGIS) انجام دهید. با IDE (محیط برنامه نویسی) ای که mPL در اخیتار شما قرار میدهد میتوانید یک فضای کاری (Workspace) را باز کنید، به نقطه معینی از نقشه منطقه حرکت (Pan) اتوماتیک کنید، روی نقشه زوم کنید، مدل ۳بعدی را بچرخانید اشکال گرافیکی بکشید و بسیاری کارهای دیگر از این دست. گرامر این زبان، همچون تمام زبانهای برنامه نویسی، از انواع داده های مختلف بعلاوهء حلقه هایی چون For و Do-While و همچنین از جملات شرطی (IF) پشتیبانی میکند. همچنین توابعی برای خواندن و نوشتن در فایلهای Binary و Text دارد. mPL توانایی های متعدد دیگری دارد که آنرا بخش مهمی از mGIS ساخته و کاربر میتواند از آن طریق mGIS خود را گسترش دهد و به آن توانایی هایی را اضافه کند که بصورت پیش ساخته ممکن است در mGIS وجود نداشته باشد.

۳- اطلس جنگ: کاربر میتواند سناریوی یک عملیات را به زبان فارسی بیان کند. (البته این قابلیت میتواند به سادگی به سایر زبانهای دیگر نیز گسترش یابد.) سیستم متن سناریو را خوانده و خطاهای لغوی یا معنایی را پیدا کرده و پس از اصلاح، انیمیشن عملیات ظرف چند ثانیه تولید و بنمایش در می آید.

۴- نرم افزار MPE : کلمهء MPE مخفف عبارت MEHRANN Programming Environment است و این نرم افزار، محیطی را برای برنامه نویسی و کاربرد شبکه های عصبی بوجود می آورد. MEHRANN که نام شبکه عصبی است که در دوران گذراندن واحد شبکه عصبی تولید کردم مخفف عبارت زیر میباشد:
Mega-Edged Highly Reusable Artificial Neural Network
نرم افزار MPE را در نیز در همان دوران فوق لیسانسم برای طراحی، آموزش و بکارگیری شبکهء عصبی MEHRANN که از نوع BackPropagation است ، تولید کردم. در این برنامه کاربر میتواند لایه های متعددی از نورون ها و میلیونها لبه را بسادگی تعریف و داده های آموزش را به شبکه نشان داده و آموزش را شروع کند و بصورت گرافیکی منحنی مقدار خطای RMS آموزش را مشاهده کند و پس از کاهش و رسیدن RMS به حد مورد نظر، میتواند شبکه را ذخیره و برای کاربردهای بعدی در پیش بینی داده های دیده نشده، لود کرده و بکار ببرد. گرامر زبان برنامه نویسی که در MPE طراحی کردم، بسیار ساده و شبیه به زبانهای Bacis و ++C است.
 
 
   
 
هوش مصنوعی
Artificial Intelligence
                            
در نرم‌افزار:
MPE
به زبان:
MEHRANN
 
تجربهء جدی‌ اینجانب در هوش مصنوعی، در پایان نامه فوق لیسانسم میباشد که موضوع آن بکار گیری شبکه های عصبی از نوع BackPropagation برای تشخیص یک موضوع از روی یک تصویر بود. این فرصتی را برایم بوجود آورد تا بتوانم آنچه در زمینه این نوع شبکه های عصبی خوانده بودم را در یک پروژه، عملی کنم. صورت پروژه این بود که بتوان از روی تصویر چهره انسان، تشخیص داد که دهان در کدامیک از حالتهای باز، نیمه باز، و یا بسته است. برای اینکار نرم افزاری را طراحی کردم که میتوانست با لود کردن تصویر، آنرا پس از یک پیش-پردازش (Pre-process) به یک شبکه عصبی از نوع MEHRANN (که در بالا توضیح داده شد و برای همین منظور آموزش دیده بود،) داده و وضعیت ( یا حالت) دهان را در صورت (چهرهء) فرد، تشخیص دهد.
 
 
 
   
   
برنامه های اینترنتی
Internet-Enabled Applications
                                       
در نرم‌افزار:
IWS
(Integrated Websites)
  
پس از آنکه در ۱۳۸۵ کارم را در شرکتهای ویرامان، توچین و آروین آغاز کردم، از اینجانب درخواست شد تا برنامه ای برای مکاتبات و پیگیری امور کاری برای کارمندان در داخل کشور با کارمندان دیگر در خارج از کشور بوجود بیاورم. ایده اصلی این امر را ریاست ما که فردی با ایده های ابتکاری زیبا و ذهنی سیستماتیک است، بوجود آورد. برای این منظور، از روی طرح اصلی ایشان، وب-سایتی را پیاده سازی کردیم و در وب قرار دادیم. پس از آن، درخواست شد تا مشابه با آن وب-سایت، سایتهای دیگری را نیز در حوزه های مختلف دیگر بوجود بیاوریم.

پس از مدتی، تعداد وب-سایتها زیاد شد و عملاً بخاطر سپردن آدرس سایتها یا Bookmark کردن آنها در Browser ، برای کاربرانی که عضو سایتهای متعددی بودند، سخت شده بود. برای همین، شروع به تولید نرم افزاری از نوع برنامه های اینترنتی (Internet-Enabled Apps) کردیم که تمام وب سایتهای طراحی شده در قبل را در یک برنامهء واحد گردآوری و یکپارچه میکرد. نام آنرا IWS که مخفف Integrated Web-Sites میباشد، گذاشتیم. این برنامه، به کاربر اجازه میدهد که با دادن نام کاربری و کلمه عبور خود، وارد شبکه همکاران شده و به سادگی لیست سایتهایی را که در آن عضویت دارد را دریافت نموده و با کلیک رو هر سایت، بدون نیاز به تایپ مجدد نام کاربری و کلمه عبور، وارد آن سایت شده و عملیات کاری خود را انجام دهد. همچنین، در این برنامه، میتوان از Online / Offline بودن سایر همکاران آگاه بود و یا با آنها Chat کرده و یا از وضعیت کاری/تعطیلی آنها (در کشورشان) خبر داشت. گرفتن وضعیت آب و هوای شهرهایی که در آنها دفتر، شرکت و یا کارخانه‌ای (متعلق به مجموعه) وجود دارد، و همچنین امکان ترجمه متن و لغات از جملهء دیگر امکاناتیست که در این برنامه بکمک سرویسهای وب-سایتهای دیگر (همچون Google ، WeatherBug و غیره... ) بوجود آورده ایم.

یکی از مواردی که بسیار علاقمندم روی آن کار کنم، افزودن قابلیتی در نرم افزار فوق است که امکان مکالمه با سایر کارمندان (شبیه به نرم افزارهای Skype و ooVoo و Viber و غیره ... ) را بوجود بیاورد. برای همین، از هرگونه همکاری با افرادی که تجربه ای در این مسئله دارند، بسیار استقبال میشود.
 
 
 
   
   
نرم افزارهای مالی
Accounting & Financial Applications
                                      
در نرم‌افزار:
حسابداری فرکتال
Fractal Accounting
  
تجربهء کاری اینجانب در نرم افزارهای مالی و حسابداری، به سال ۱۳۸۸ و زمانی برمیگردد که درخواست برای ایجاد یک برنامه حسابداری تحت وب در مجموعهء این شرکتها بوجود آمد و هدف نهایی این بود که نوعی استانداردسازی در سیستم مالی همه شرکتها شده و در رویه‌ها، یکسان سازی ایجاد شود. برای همین، ابتدا با یکی از شرکتهای کوچک در دبی شروع به پیاده سازی این برنامه کردیم و با گرفتن راهنماییهای لازم در این زمینه از یک مشاور مالی و حسابداران مشغول بکار در شرکتهای مجموعه، در اواسط سال ۱۳۸۹ اولین نسخهء برنامهء حسابداری FRACTAL ، آماده بکار بود و این شرکت، با ورود یک سند افتتاحیه در قسمت مالی و موجودی انبار، کار عملی با برنامه را آغاز کرد و اکنون، همچنان پس از گذشت چند سال، مشغول به کار با آن هستند. پس از آن، سایر شرکتهای دیگر مجموعه نیز با حمایت و پشتیبانی مدیران محترم هریک و البته همیاری کلیهء همکاران در بخشهای مختلف، اعم از حسابداری، فروش، تولید و غیره... از نرم افزار‌های پیشین خود به این برنامه تغییر سیستم دادند.

همچنین با همکاری دو برنامه نویس دیگر، ۳ زیر سیستم مهم نیز به آن اضافه شده است که عبارتند از:
- اموال (و محاسبه استهلاک)،
- خزانه داری (بشکلی جامع و گسترده) و همچنین
- حقوق و دستمزد (با آخرین قوانین مربوط به بیمه و مالیات).

در سال 1396 نیز شرکتی دیگر که در دبی فعالیت دارد، تصمیم گرفت تا از نرم افزار Peach Tree تحت ویندوز به نرم افزار مالی Fractal تغییر بستر دهد. این تغییر، طی مدت 4 ماه با استقرار در کنار کارمندان شرکت انجام شد تا نصب، آموزش و جذب نظرات هر یک براحتی انجام شود و در همین مدت، کلیه موارد جدیدی را که در آن زمان مورد درخواست کاربران در بخشهای مدیریت، حسابداری، فروش، تولید و غیره.. بود به آن افزوده شد.
مجدداً، در سال 1397 نیز شرکتی تازه تاسیس، که در شارجه مستقر میباشد،  تصمیم گرفت که برای سیستم مالی و انبارداری خود، نرم افزار فرکتال را انتخاب کند.

 در حال حاضر، این برنامه بصورت مداوم در حال توسعه و بهبود است. در این برنامه، کلیه عملیات حسابداری، انبارداری، خرید، تولید (و محاسبه بهای تمام شده) ، صدور پیش فاکتور، فروش و غیره... بشکلی ساده قابل انجام بوده و گزارشات استاندارد همچون تراز آزمایشی، ترازنامه و صورت سود و زیان بنحوی کاربردی در دسترس کاربران است. همچنین گزارشات ویژه‌ای نیز برای هر شرکت، بسته به نوع فعالیت و نیازمندی هریک از آنها در سیستم وجود دارد.